Автоновини

Ford займеться випуском електрокарів на базі Volkswagen

Ford займеться випуском електрокарів на базі Volkswagen

Ford домовився з концерном Volkswagen про масовий випуск електрокарів, які будуть створені на модульній платформі MEB німецького концерну. Про це було оголошено в п’ятницю, 12 липня, на прес-конференції в Нью-Йорку.

Два автовиробника досягли остаточної угоди про створення глобального альянсу після декількох місяців переговорів. Ford використовує архітектуру MEB для абсолютно нової електричної моделі, яку будуть випускати для європейського ринку на підприємстві в німецькому Кельні. Випуск новинки почнеться в 2023 році. У наступні шість років американці мають намір продати понад 600 тис. електрокарів.

З 2016 року Volkswagen вже інвестував близько 7 млн ??доларів в платформу MEB. Вона повинна стати базою для приблизно 15 млн «зелених» автомобілів, які випустять під брендами VW, Audi, Skoda і Seat. Першою серійною моделлю стане хетчбек Volkswagen ID.3 – його прем’єра відбудеться восени 2019 року на Франкфуртському автосалоні.

Ford займеться випуском електрокарів на базі Volkswagen

Крім того, Volkswagen в рамках співпраці з Ford вкладе 2,6 млн доларів в проект Argo AI, під керівництвом американського концерну. Компанія займається розробкою систем автоматичного управління і зараз зайнята створенням автопілота четвертого рівня.

Вперше про створення глобального альянсу Ford і Volkswagen стало відомо на початку 2019 року. Тоді повідомлялося, що автовиробники об’єднають зусилля для створення архітектури для нового середньорозмірного пікапа і комерційного фургона в 2022 році. Йдеться про глобальні моделі, які будуть продаватися по всьому світу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook