Автоновини

Lexus виведе безпілотники на громадські дороги в Бельгії

Lexus виведе безпілотники на громадські дороги в Бельгії
Фото: Lexus

Lexus найближчим часом почне випробування безпілотних автомобілів в Бельгії на дорогах загального користування. Машини з системами автоматичного управління почнуть тестувати в центрі Брюсселя.

Безпілотники, побудовані на базі флагманського седана Lexus LS, оснащені лазерними далекомірами LIDAR, комплексом сенсорів і камер, а також високоточною системою визначення місцезнаходження. При цьому під час випробувань, які триватимуть 13 місяців, за кермом автомобілів будуть сидіти оператори, готові в будь-який момент взяти керування на себе.

Остання версія безпілотного прототипу Lexus, створена на платформі моделі LS, була показана на початку 2019 року на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі. На автомобілі, названому P4, продемонстрували дві технології під назвою Guardian і Chauffeur. Перший режим створений, щоб «допомогти людині управляти машиною, а не замінити її». Передбачається, що мова йде про комплекс допоміжних систем напівавтоматичного управління.

Lexus виведе безпілотники на громадські дороги в Бельгії

Режим Chauffeur, навпаки, передбачає повністю автоматичне керування без допомоги водія. Склад обладнання включає в себе лазерний далекомір LIDAR з вісьмома сенсорними головками, дві додаткових камери, а також комплекс нових датчиків.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook