Автопоради Статті

Безпека автомобілів: Як подовжити життя фургону Renault Master

Безпека автомобілів: Як подовжити життя фургону Renault Master

Вантажні автомобілі Renault Master використовуються для перевезень в різних сферах бізнесу. Тому так важливі їх надійність, та безперебійна робота.

Двигуни фургону

Ці автомобілі Renault випускаються з 1980 року, за цей час вироблено три покоління Рено Мастер. Як і належить комерційному транспорту, в якості силових агрегатів використовуються економічні дизеля з серйозним запасом міцності, та блискучими тяговими характеристиками. З 2010 року фургони Renault Master оснащуються сучасним дизельним двигуном Renault M9T і 6-ступінчастою МКПП. Залежно від версії, потужність двигуна становить 125 к.с. з обертовим моментом 310 Нм, або 150 к.с. з обертовим моментом 350 Нм при 1500 оборотах колінчастого вала. Витрата палива складає від 7.1 л / 100 км в заміському циклі.

Він виграє у попередників в плані габаритів і економічності. Для газорозподільного механізму застосовано ланцюг, що позитивно позначилося на ресурсі M9T.

Безпека автомобілів: Як подовжити життя фургону Renault Master

Двигун M9T створювався японськими інженерами на базі вже відомих напрацювань з M9R. Для цього в ДВЗ використовували 16-клапанну головку, гідрокомпенсатори, та паливну систему Bosch. При правильному обслуговуванні ресурс M9T перевищує 300 тис. км. Потенційні проблеми двигуна Renault Master безпосередньо пов’язані зі складними експлуатаційними умовами: розтягнення ланцюга, забруднення клапана EGR і фільтра сажі.

Щоб продовжити життя двигуну, та паливній системі, потрібно не нехтувати деякими практичними особливостями:

  1. Скоротити міжсервісні пробіги – в залежності від складності експлуатаційних умов (в якому регіоні їздите, перевантажуєте автомобіль, де заправляєтеся), міняти масло і фільтри слід кожні 15-20 тис. км.
  2. Додавати в паливний бак якісні каталізатори горіння, вони на 3-5 одиниць підвищать цетановий показник, та знизять витрату (економія – до 10%), мінімізують навантаження на фільтр сажі, спростять пуск при мінусовій температурі. Каталізатори горіння зможуть вберегти від серйозних поломок, якщо ви заправилися низькосортною соляркою на невідомій АЗС.
  3. Зробити профілактичну обробку двигуна присадкою. Частинки присадки сформують на робочих поверхнях з чорних металів щільний шар металокераміки, який усуне знос і зміцнить поверхні тертя. Завдяки цьому нормалізується компресія, мінімум на 1 л знижується витрата палива, полегшується пуск при мінусовій температурі.

Так ви вбережете автомобіль, від передчасного відвідування СТО, а себе від зайвих неприємностей.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook