X

Kia представила новий кросовер XCeed

Фото: Kia

Компанія Kia офіційно представила новий кросовер, побудований на базі хетчбека Ceed третього покоління – XCeed. У лінійці південнокорейської марки автомобіль зайняв місце між моделями Stonic і Sportage.

Від інших представників нинішнього сімейства Kia Ceed новинка відрізняється зовсім іншою передньою частиною кузова зі зміненими головними фарами, решіткою радіатора іншої форми, а також іншим бампером.

У порівнянні зі стандартним хетчбеком довжина кросовера виросла на 85 мм (до 4935 мм), ширина – на 26 мм (до 1826 мм), а висота – на 43 мм (до 1490 міліметрів). Дорожній просвіт новинки склав 184 мм, що на 42 мм більше кліренсу звичайної п’ятидверки.

Заради збільшення комфорту пружність амортизаторів спереду і ззаду зменшили на 7% і 4% відповідно. Крім того, для задньої поперечки інженери розробили новий динамічний демпфер, покликаний знизити рівень шумів і вібрацій.

Об’єм багажного відділення становить 426 л, що на 31 л більше, ніж у хетчбека. При складеному задньому ряді сидінь в пропорції 40:20:40 місткість багажника виростає до 1378 літрів. Крім того, ззаду є невеликий дворівневий відсік для додаткового багажу. Для топових версій доступні задні двері на електричному приводі.

Що стосується салону, то він практично повністю повторює інтер’єр інших представників сімейства Kia Ceed, однак для кросовера XCeed в якості опції пропонується нова, повністю цифрова приладова панель діагоналлю 12,3 дюйма.

Kia XCeed розділив моторну гамму двигунів зі звичайним хетчбеком, в лінійку якого в Європі входить наддувний трициліндровий бензиновий агрегат об’ємом 1 літр і потужністю 120 к. с., а також наддувна 1,4-літрова «четвірка», що видає 140 кінських сил. Крім того, доступний наддувний агрегат об’ємом 1,6 л від Ceed GT і ProCeed GT, який розвиває 204 сили і 265 Нм крутного моменту.

Що стосується дизелів, то серед них 1,6-літрові мотори потужністю 115 сил (280 Нм) і 136 сил (320 Нм). Трансмісії – шестиступінчаста “механіка”, або семидіапазонний «робот» з двома зчепленнями. Привід – виключно на передні колеса.

Європейські продажі Kia XCeed стартують в третьому кварталі нинішнього року.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post