Автоновини

Ford розповів про найпотужніший і швидкий Focus ST в історії

Ford розповів про найпотужніший і швидкий Focus ST в історії
Фото: Ford

Компанія Ford назвала основні характеристики “зарядженої” версії хетчбека Focus нового покоління. Автомобіль, в якому використовували технології спорткара Mustang, пікапа F-150 Raptor і суперкара GT, став найпотужнішою і найшвидшою модифікацією моделі з індексом ST.

Ford Focus ST оснащений 2,3-літровою “четвіркою” сімейства EcoBoost з двоканальною турбіною. Агрегат розвиває 280 к. с. і 400 Нм крутного моменту. Трансмісія – шестиступінчаста “механіка”, а з осені 2019 року буде доступний семидіапозонний «робот» з двома зчепленнями.

У двигуні використана інноваційна система нівелювання затримки роботи турбіни, яка залишає відчиненою дросельну заслінку на протязі ще трьох секунд після того, як водій відпустив педаль акселератора, що дозволяє прискорити набір тяги при низьких оборотах мотора. Подібна технологія використовується, наприклад, на суперкарі GT і екстремальному пікапі F-150 Raptor.

Хот-хетч здатний набирати першу “сотню” за 5,7 сек. – наприклад, рівно стільки ж йде на прискорення з місця до 100 км / год у 320-потуної Honda Civic Type R. Максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на позначці 250 км на годину.

Вперше в стандартне оснащення хот-хетча увійшов передній диференціал з електронним управлінням. Плюс до всього Ford Focus ST отримав електронний підсилювач рульового управління, відгук якого вийшов на 15% швидше нової Fiesta ST. Крім того, хетчбек отримав систему вибору з декількох режимів керуючої електроніки: Normal, Slippery / Wet і Sport.

У нового Ford Focus ST також є модифікація з дволітровим дизельним мотором потужністю 190 кінських сил. Новинка доступна як у вигляді п’ятидверного хетчбека, так і універсала.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook