Автоновини

BMW перетворила «п’ятірку» на 720-потужний електрокар

BMW перетворила «п'ятірку» на 720-потужний
Фото: BMW

Компанія BMW представила експериментальний «зелений» автомобіль на базі седана 5-Series. Новинку оснастили трьома електричними двигунами нового покоління, які в сумі розвивають 720 кінських сил.

Автомобіль, названий Power BEV, здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» менш ніж за три секунди. У компанії відзначили, що інженери, відповідальні за силові агрегати і настройку шасі, працювали в тісній співпраці, щоб концепт мав хорошу керованістю.

BMW перетворила «п'ятірку» на 720-потужний

Два з трьох електричних двигунів встановлені на задній осі і управляються повністю незалежно один від одного. Система розподілу електротяги дозволяє перекидати до 100% крутного моменту на кожне з коліс «навіть при скоєнні найекстремальніших маневрів». Двигуни живляться від комплекту батарей на 45 кіловат-годин.

BMW перетворила «п'ятірку» на 720-потужний

Power BEV на базі «п’ятірки» не піде в серійне виробництво, проте деякі технології концепт-кара використовують на електричному кросовері iX3, який з’явиться в 2021 році.

У вівторок, 25 червня, компанія BMW показала гібридний концепт-кар Vision M Next. Прототип покликаний дати уявлення про бензоелектричні автомобілі майбутнього, в тому числі про модель i8 наступного покоління. Концепт-кар отримав гібридну силову установку з новою чотирициліндрової «турбочетвіркою», що працює разом з двома електромоторами. Сумарна віддача агрегатів склала 600 кінських сил.

BMW перетворила «п'ятірку» на 720-потужний

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook