Автоновини

Гіперкар Aston Martin спробує встановити рекорд «Нюрбургринга»

Гіперкар Aston Martin спробує встановити рекорд «Нюрбургринга»
Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin спробує встановити рекорд «Північної петлі» «Нюрбургринга» з новим гіперкаром Valkyrie. Про це з посиланням на главу британської марки Енді Палмера повідомляє видання Motoring.

«Насправді ми не розробляли Valkyrie для того, щоб ставити рекорд «Нюрбургринга», однак ми спробуємо показати потрібний час», – зазначив Палмер. Керівник Aston Martin підкреслив, що результат в «Зеленому пеклі» необхідний для маркетингової кампанії. «На деяких ринках, наприклад в Китаї, час на «Нюрбургринзі» є важливим показником можливостей суперкара», – пояснив Палмер.

Гіперкару належить перевершити результат Lamborghini Aventador SVJ, який утримує звання найшвидшого автомобіля «Північної петлі»: італійський суперкар пройшов трасу за 6 хвилин і 44,97 секунди.

Глава «Астона» також зазначив, що компанія вибере свій «унікальний підхід» до спроби встановлення рекорду – автовиробник не буде повністю орендувати трасу на кілька днів. При цьому поки залишається незрозумілим, чи буде здійснений заїзд під час загальних тестових періодів, або тоді, коли траса відкрита для широкої публіки.

Aston Martin Valkyrie оснащується 1176-потужною гібридною установкою на базі 6,5-літрового атмосферного агрегату V12 від Cosworth, здатного розкручуватися більше 11 тис. обертів на хвилину. Максимальна швидкість автомобіля перевищує 400 км на годину.

Всього британська компанія випустить 150 примірників Valkyrie, вартість кожного з яких складе близько 3,2 млн доларів. Крім того, заплановано виробництво ще 25 одиниць трекової модифікації AMR Pro. На даний момент всі автомобілі вже розпродані.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook