X

Pininfarina змінила дизайн найпотужнішого італійського суперкара

Фото: Pininfarina

Компанія Pininfarina представила нову версію електричного гіперкара Battista, який вважається найпотужнішим серійним італійським автомобілем. Прем’єра новинки відбулася в Турині.

Розробники істотно змінили передню частину кузова гіперкара після серії тестів в аеродинамічній трубі. Тепер автомобілю належить пройти випробування на треку під керівництвом екс-пілота Формули-1, Ніка Хайдфельда, який зараз виступає в чемпіонаті електричних болідів Formula E.

Нагадаємо, електричний гіперкар Pininfarina Battista був представлений в березні 2018 року на Женевському автосалоні. Автомобіль був розроблений спільно з хорватською фірмою Rimac.

Pininfarina Battista приводиться в рух чотирма електричними двигунами, що розвивають 1900 к. с. 2300 Нм крутного моменту. Гіперкар здатний розганятися з місця до першої «сотні» за дві секунди, а прискорення до 300 км / год займає менше 12 секунд. Максимальна швидкість становить 350 км на годину.

У компанії відзначили, що, незважаючи на запозичену у Rimac силову установку, агрегати Battista мають абсолютно різні настройки з іншої амплітудою прискорення.

Всього буде побудовано 150 подібних автомобілів. На даний момент компанія отримала вже 30 попередніх внесків від клієнтів.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post