X

Кращий за Tesla: Fisker випустить електричний кросовер з сонячними батареями на даху

Фото: Fisker

Компанія Fisker опублікувала тизер нового електричного кросовера, який зможе скласти конкуренцію Tesla Model Y. Автомобіль отримає дах з сонячними панелями для підживлення акумуляторів.

У компанії відзначили, що електрокар стане першим в світі кросовером з сонячними батареями на всю довжину даху. При цьому сам верх отримає електричний привід – секцію даху можна буде зрушити шляхом натискання кнопки.

Як повідомлялося раніше, кросовер оснастять силовою установкою з двома електромоторами і комплектом акумуляторів на 80 кВт · год, завдяки якому автомобіль зможе проїхати без підзарядки до 480 кілометрів. Ціна новинки складе близько 40 тис. доларів.

На початку 2018 року компанія Fisker представила модель Emotion, покликану скласти конкуренцію Tesla Model S. Конструкція чотирьохдверного автомобіля з купеобразним силуетом виконана з алюмінію і композитних матеріалів, що дозволило значно зменшити масу машини. Новинка отримала  задні двері, що відкриваються вгору, типу «крила метелика» для зручності посадки і висадки пасажирів. Батареї ємністю 143 кВт · год дозволяють проїжджати на одному заряді до 650 кілометрів.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post