Автоновини

BMW представила чотирьохдверну «вісімку»

BMW представила чотирьохдверну «вісімку»
Фото: BMW

Компанія BMW представила чотирьохдверну версію нової 8-Series під назвою Gran Coupe. Виробництво новинки почнеться в липні нинішнього року. Світові продажі автомобіля повинні початися цієї осені. Очікується, що ціни на машину складуть мінімум 84 900 доларів. Основними конкурентами новинки стануть Porsche Panamera, Audi A7 і Mercedes-Benz CLS.

Варіант Gran Coupe став третім представником лінійки 8-Series – після купе і кабріолета. Всі основні елементи дизайну автомобіль запозичив у дводверної версії «вісімки». Однак у порівнянні зі стандартним купе розмір колісної бази Gran Coupe збільшився на 231 міліметр. При цьому в довжину автомобіль виріс до 5082 мм (+201 міліметр). Ширина чотирьохдверки становить 1932 мм (+30 мм), а висота 1407 мм (+66 міліметрів). Задній ряд у новинки може складатися в пропорції 40: 20: 40. Об’єм багажного відділення складає 440 літрів.

Базовим мотором для 8-Series Gran Coupe став 3,0-літровий дизельний двигун з віддачею 320 к.с. і 680 Нм крутного моменту. Розгін до «сотні» з таким мотором у Gran Coupe займає 5,1 секунду. Також новинку можна придбати з 3,0-літровим бензиновим агрегатом з турбонаддувом, Потужність двигуна становить 335 к.с. і 369 Нм крутного моменту. Крім цього, клієнтам запропонують бензиновий агрегат об’ємом 4,4 літра. Потужність мотора становить 530 к.с. і 750 Нм крутного моменту. Розгін до «сотні» – 3,9 секунди.

Двигуни працюють в парі з 8-ступінчастою коробкою передач Steptronic. Автомобіль оснащується блокуванням заднього диференціала і новою підвіскою з електронно-керованими амортизаторами. Автомобіль доступний як з заднім, так і з повним приводом.

Пізніше почнуться продажі M-модифікації BMW 8-Series Gran Coupe. Така версія «чотирьохдверки» отримає 4,4-літровий двигун V8 з двома турбінами. У стандартному купе M8 цей мотор видає 600 к.с., а у варіанті Competition віддача збільшена до 625 кінських сил.

Як і купе новинку можна замовити з пакетом Carbon: з карбону в цьому випадку буде виконана дах і накладки дзеркал у машини. Традиційно для BMW 8-Series баварці пропонують величезну кількість допоміжних систем. Водієві доступні адаптивний круїз-контроль з функцією повної зупинки, асистент перестроювання і утримання в смузі, система нічного бачення і функція допомоги при парковці.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook