Автоновини

Honda розповіла про перший серійний електрокар

Honda розповіла про перший серійний електрокар

Компанія Honda назвала деякі технічні характеристики свого першого серійного електрокара – Honda e. Новинка буде офіційно представлена ??в 2019 році, а її продажі стартують в 2020 році.

Honda e стала першою моделлю японської марки, побудованою на новій платформі, спеціально розробленої для машин з повністю електричними силовими установками. Блок акумуляторів розташований в днищі автомобіля в межах колісної бази, що дозволило добитися низького центру ваги і ідеального розподілу ваги по осях – 50:50. Плюс до всього електрокар отримав повністю незалежну підвіску, що забезпечує «неймовірну стабільність в будь-яких ситуаціях».

Комплект літій-іонних батарей на 35,5 кВт-год з рідинним охолодженням сумісний з системою швидкої зарядки, яка може поповнити запас акумуляторів з нуля до 80% за півгодини. Раніше повідомлялося, що Honda e зможе проїхати без підзарядки до 200 кілометрів.

Поки японці ще не показали серійний варіант моделі. При цьому в останні кілька років Honda представила ряд концепт-карів, покликаних дати уявлення про товарну новинку. Так, восени 2017 року на Франкфуртському автосалоні відбулася прем’єра експериментальної машини Urban EV, а в 2019 році на мотор-шоу в Женеві дебютував концепт E Prototype, який назвали «на 95% серійним автомобілем».

Зараз, Honda вже оголосила о старті прийому замовлень на електромобіль. Спочатку новинка буде доступна в чотирьох європейських державах: Великобританії, Німеччини, Франції та Норвегії. Наприклад, у Великій Британії електромобіль доступний для попереднього замовлення за ціною 800 фунтів стерлінгів. Перші клієнти повинні отримати свої автомобілі навесні 2020 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook