Автоновини

Aston Martin розпочав передсерійне виробництво першого кросовера

Aston Martin розпочав передсерійне виробництво першого кросовера

Компанія Aston Martin оголосила про запуск предсерійного виробництва першого в історії марки кросовера – DBX. Автомобілі почали збирати на новому підприємстві в Сейнт-Атан, Уельс, де вже створено понад 200 робочих місць.

Тестові прототипи Aston Martin DBX стали обкатувати на валлійських дорогах в минулому році. Потім випробування велися в різних куточках планети, в тому числі, за Полярним колом, а також на “Північній петлі” Нюрбургринга.

Провісник Aston Martin DBX дебютував навесні 2015 року на Женевському автосалоні. Товарна модель, на відміну від дводверного прототипу, отримає кузов з чотирма дверима. Новинка складе конкуренцію Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne і Maserati Levante.

Як очікується, базова версія позашляховика отримає чотирьохлітровий твін-турбодвигун V8 виробництва Mercedes-AMG потужністю близько 600 кінських сил. Топовий варіант оснастять 5,2-літровим мотором V12 з двома турбінами, що видає приблизно 750 кінських сил.

Серійне виробництво кросовера стартує в першому кварталі 2020 року. Трохи пізніше на цьому ж заводі в Сейнт-Атан буде здійснюватися випуск електричних автомобілів Aston Martin, а також нових розкішних машин, які будуть продаватися під брендом Lagonda.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook