Автоновини Військова техніка

Українська армія отримала сучасну смертоносну зброю

Українська армія отримала сучасну смертоносну зброю

На Донбасі воюватимуть потужні БТР-3 із камуфляжем армії Таїланду На самому початку АТО, у зоні бойових дій українські військові виїжджали на патрулювання на бронемашинах радянського зразка. 

Скільки саме бронемашин поїхало у зону АТО, військові тримають у таємниці. Нова партія надсучасних “третіх” БТРів щойно зійшла з конвеєра. Перше, що впадає в око, – це камуфльоване забарвлення, непритаманне українській армії. Керівник “Укроборонпрому” Юрій Терещенко пояснив, що ці бронетранспортери планували відправити до Таїланду, але через неспокійну ситуацію в країні довелося вмовити тайців трохи почекати. Водночас нові БТРи відрізняються не лише камуфляжем, а й бронею, озброєнням та внутрішнім оснащенням.




Наприклад, у спеку у “трійці” бійці почуватимуться комфортно навіть у бронежилетах, оскільки кабіна обладнана одразу кількома кондиціонерами. Вести вогонь із БТР-3 бійці можуть одразу з чотирьох видів зброї. Вона, стверджують експерти, ще потужніша за ту, з якої стріляють російські військові на своїх модернізованих “80-х” БТРах. “На озброєнні стоїть 30-міліметрова гармата. У порівнянні з 80-м БТРом – там всього калібр 14.5, тут – 30 мм. Кулемет 7.62 КБА і гранатомет Г-17, має ще стояти дві ракети “Тура”, – розповів боєць Нацгвардії Тарас Вусатюк.

“Це набагато краща техніка! Російський варіант – це модернізація 80-го, а тут концептуально нова техніка. Повністю з нуля”, – зазначив заступник начальника логістики ГУ Національної гвардії Володимир Баштовий.

Вітчизняний БТР-3, кажуть експерти, став ще й набагато дешевшим в експлуатації. Моторесурс “вісімдесятки” складає 100 тис. км. Натомість “трійка” без капремонту двигуна може пробігти до 500 км. Перед відправкою БТРів у зону АТО їх ще й одягнуть у захист від кумулятивних снарядів, який уже добре зарекомендував себе на БТР-4 “Буцефалі”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook