Автоновини

Mercedes представив найпотужніший в світі чотирьохциліндровий мотор

Mercedes представив найпотужніший в світі чотирьохциліндровий мотор

Компанія Mercedes-AMG офіційно представила і назвала характеристики нової дволітрової «турбочетвірки», яка стала найпотужнішим серійним мотором c чотирма циліндрами. Цим двигуном буде оснащений хетчбек A45, седан і універсал CLA 45, а також кросовер GLB 45.

У стандартній версії мотор, який отримав внутрішній індекс «М 139», розвиває 387 к.с. і 480 Нм крутного моменту, а в топовій S-модифікації «четвірка» видає 421 силу і 500 ньютон-метрів. Силовий 16-клапанний агрегат отримав двохпотоковий турбонагнітач з перепускним клапаном з електронним управлінням, два верхніх розподільних вали і електроннокерований водяний насос.

Німці стверджують, що це найпродуктивніший масовий чотирициліндровий агрегат в історії. При цьому деякі компанії випускали і більш потужні «четвірки». Наприклад, у Mitsubishi Lancer Evolution була версія FX-440 MR з дволітровою «четвіркою» потужністю 440 к.с., однак її тираж обмежили 40 екземплярами.

Першим автомобілем, який отримає новий двигун, стане «заряджений» хетчбек Mercedes-AMG A45. Мотор працюватиме в парі зі спеціально налаштованим восьмиступінчастим «роботом» з двома зчепленнями. Новий Mercedes-AMG A45 отримає спеціальний дрифт-режим. При його активації електроніка повністю відключить систему стабілізації, а передача крутного моменту буде здійснюватися виключно на задні колеса.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook