Автоновини

Volvo Cars приєднується до інноваційного пілотного проекту обміну даними щодо безпеки

Volvo Cars приєднується до інноваційного пілотного проекту обміну даними щодо безпеки
Фото: Volvo

Компанія Volvo Cars об’єднує сили з іншими виробниками автомобілів, постачальниками послуг та національними урядами в рамках інноваційного загальноєвропейського пілотного проекту обміну даними, які будуть отримані від автомобілів та інфраструктури з метою створення безпечніших доріг.

Пілотний проект проходить під керівництвом державно-приватного партнерства «Європейська робоча група, що працює з даними». До партнерства входять провідні європейські виробники автомобілів, постачальники послуг, а також декілька європейських держав.

Партнери будуть обмінюватися анонімними даними щодо безпеки або користуватимуться послугами на основі цих даних за допомогою пілотної хмарної платформи. Внеском компанії Volvo Cars в проект стане надання даних, отриманих в режимі реального часу від систем сповіщення про потенційні загрози та слизькі дороги.

Volvo Cars приєднується до інноваційного пілотного проекту обміну даними щодо безпеки

Наприклад, виробники автомобілів, залучені до цього проекту, зможуть використовувати дані для попередження водіїв про потенційні загрози на дорозі попереду, в той час як постачальники послуг зможуть передавати дані приватним та державним організаціям, що організовують безпеку руху.

Пілотний проект поєднуватиме багато брендів на взаємовигідній основі, оскільки його мета – безпека руху для всіх. «Європейська робоча група, що працює з даними» була заснована у 2017 році для такої мети: «визначаючи основним пріоритетом безпеку громадян, а не матеріальний прибуток, зробити дорожні умови безпечнішими для всіх учасників руху».

Volvo Cars приєднується до інноваційного пілотного проекту обміну даними щодо безпекиВже декілька років компанія Volvo Cars закликає гравців ринку до відкритого та взаємовигідного обміну даними щодо безпеки. У 2017 році на конференції Європейської комісії в Брюсселі президент та генеральний директор Volvo Cars Хокан Самуельссон заявив, що обмін даними між урядами та виробниками автомобілів – це вірний крок.

«Ми вважаємо, що обмін анонімними даними повинен виконуватися на безоплатній основі, для загального блага і в інтересах суспільства. Він зберігатиме життя, час та заощаджуватиме гроші платників податків», – сказав пан Самуельссон. – «Я закликаю виробників автомобілів і уряди розпочати співробітництво з нами з метою реалізації такого обміну даними у якомога ширших масштабах».

Автомобілі Volvo мають системи сповіщення, що дозволяють автомобілям обмінюватися даними та попереджувати водіїв про слизькі дороги та інші загрози попереду за допомогою хмарної мережі. Вперше ці системи були представлені у 2016 році, а наразі доступні у всіх моделях Volvo в Європі.

Обмін даними про умови руху в режимі реального часу може значно покращити загальний рівень безпеки. Чим більше автомобілів буде підключено до нього, тим більш впливовим він ставатиме. Починаючи з минулого року компанії Volvo Cars та іVolvo Trucks почали обмінюватися даними з метою попередження водіїв про загрози, що знаходиться поблизу, у Швеції та Норвегії.Volvo Cars приєднується до інноваційного пілотного проекту обміну даними щодо безпеки

«Чим більше автомобілів обмінюватимуться даними в режимі реального часу, тим безпечнішими стануть наші дороги», – прокоментував директор Центру безпеки Volvo Cars Малін Екхольм. – «Саме тому я вважаю, що Європейська робоча група, яка працює з даними, є важливою ініціативою. Ми сподіваємося залучити до праці ще більше партнерів, які розподіляють наш погляд на безпеку».

Примітка:

До «Європейської робочої групи, що працює з даними», входять організації:

  • Країни-члени ЄС: Нідерланди, Міністерство інфраструктури та водного господарства; Іспанія, Міністерство внутрішніх справ La Subdirecci?n General de Gesti?n de la Movilidad DGT; Фінляндія, Організація транспорту та зв’язку «TRAFICOM»; Німеччина, Федеральне міністерство транспорту та цифрової інфраструктури, а також Люксембург, Міністерство Економіки.
  • Постачальники послуг: компанії «HERE Europe» І «TomTom Traffic».
  • Виробники автомобілів: BMW AG; Ford Smart Mobility Ltd; Mercedes Benz; Volvo Cars.
Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook