Автоновини Військова техніка

Україна представила нову надпотужну зброю: на що вона здатна

На міжнародній виставці IDEX, яка проходить у місті Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) був вперше представлений результат співробітництва підприємств ДК “Укроборонпром” та компанії з ОАЕ Calidus LLC – бронетранспортер “Al-Wahash” з бойовим модулем БМ-3М “Штурм”.

Цей бойовий модуль встановлюється на БТР-3, який серійно виробляється ДП “Київський бронетанковий завод” та успішно пройшов найжорсткіші випробування бойовими діями на Сході України. Завдяки сучасному цифровому комплексу з лазерним делекоміром, а також стабілізатору гармати, БМ-3М “Штурм” забезпечує високу точність вогню автоматичної 30-мм гармати, кулемета та автоматичного гранатомета, а також комплекса керованого озброєння “Бар’єр”.

Завдяки встановленому бойовому модулю, Al-Wahash отримує потужний арсенал озброєння для знищення противника на дистанції до 5 км, за будь-яких погодних умов та часу доби.




Необхідно зазначити, що Al-Wahash є одним з найсучасніших бронетранспортерів у своєму класі, який був створений шляхом поєднання найновіших технологій від провідних виробників світового рівня. Саме тому, інтеграція у цей бронетранспортер українського бойового модулю є черговим доказом високої бойової ефективності української зброї.

Зазначимо, що 18 лютого 2020 Calidus LLC та Державна компанія “Укрспецекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, підписали Меморандум про співробітництво, закріпивши домовленості щодо подальшої співпраці.

Зокрема, планується спільне виробництво БТР “Al-Wahash” з БМ “Штурм” та його просування на ринку ОАЕ та інших країн. Окрім того, сторони планують розширення співпраці у втіленні програм модернізації бронетанкової та автомобільної техніки, озброєння, а також виготовлення нових зразків озброєння та військової техніки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook