Автоновини

Volkswagen ID. R став найшвидшим електрокаром Нюрбургринга

Volkswagen ID. R став найшвидшим електрокаром Нюрбургринга

Гоночний Volkswagen ID. R під управлінням французького пілота Ромена Дюма встановив рекорд «Північної петлі» Нюрбургринга серед електричних автомобілів. Машина пройшла німецьку трасу за 6 хв. і 5,336 секунди.

Volkswagen ID. R істотно перевершив час 1360-потужного китайського електричного гіперкара NIO RP9, який в 2017 році проїхав «Нордшляйфе» за 6 хвилин 45,9 секунди, показавши середню швидкість майже 185 км на годину.

Volkswagen ID. R був представлений на спеціальному заході у Франції в минулому році. Новинка отримала два електричні мотори, які в сумі розвивають 680 к. с. і 650 Нм крутного моменту. Маса автомобіля склала всього 1100 кілограмів. Гоночний електрокар здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 2,25 секунди.

Влітку 2018 року Volkswagen ID. R з Роменом Дюма за кермом зміг встановити рекорд на змаганнях з підйому на гору Пайк-Пік в США. Автомобіль пройшов дистанцію за 7 хвилин 57,148 секунд. Таким чином, електрокар перевершив результат Себастьяна Льоба, який, в 2012 році за кермом Peugeot 208 показав результат 8 хвилин 13,878 секунд.

Пізніше електрокар піддався суттєвій модернізації. Volkswagen ID. R обладнали новим заднім антикрилом зміненої конструкції, встановленим набагато нижче, ніж на версії для Пайкс-Пік. Крім того, інженери застосували гоночну технологію DRS з Формули-1, яка дозволяє змінювати кути атаки площини антикрила, тим самим зменшуючи аеродинамічний опір. Нарешті, фахівці оптимізують систему управління енергоспоживанням автомобіля.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook