Автоновини

Mercedes розробить конкурента Tesla Model S

Mercedes розробить конкурента Tesla Model S
Фото: Autocar

Компанія Mercedes-Benz веде розробку електричного седана, який з’явиться у 2022 році і зможе скласти конкуренцію Tesla Model S. Про це повідомляє видання Autocar, що отримало документ, підготовлений для Міністерства промисловості і інформатизації КНР.

На даний момент проект відомий під кодовим позначенням «V295», а серійний автомобіль може отримати назву EQE. Він буде однією з десяти моделей, які будуть випущені у 2025 році під електричним суббрендом EQ. Розмір інвестицій складе близько 10 млрд євро.

Mercedes-Benz за своїми габаритами вийде менше нинішнього E-Class, проте по внутрішньому простору він буде порівнюватися з флагманським седаном S-Class. Віддача силової установки автомобіля перевищить 400 к.с., а запас ходу наблизиться до позначки в 600 кілометрів. Крім того, електрокар отримає автопілот третього рівня.

На початку травня 2019 року компанія Mercedes-Benz запустила виробництво кросовера EQC, який став першим представником електричної лінійки EQ. Новинку оснастили двома електричними агрегатами (по одному на кожній осі), що розвивають в сумі 408 к. с. і 750 Нм крутного моменту. Автомобіль здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 5,1 сек., а його максимальна швидкість складає 180 км на годину.

Двигуни живляться від комплекту літійіонних акумуляторів на 80 кВт · год, що забезпечують запас ходу в 445-471 км (по європейському циклу NEDC). Поповнити запас батарей можна за 11 годин від настінного пристрою Wallbox. При використанні системи швидкої зарядки час скоротиться до 40 хвилин.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook