Автоновини

Ferrari представила 1000-потужний супергібрид

Ferrari представила 1000-потужний супергібрид
Фото: Ferrari

Компанія Ferrari представила новий флагманський суперкар під назвою SF90 Stradale. Новинка отримала гібридну силову установку, агрегати якої в сумі видають 1000 кінських сил.

Маса автомобіля склала 1570 кг, що на 13 кг легше попереднього супергібріда LaFerrari. При цьому жорсткість шасі на вигин збільшилася на 20%, а жорсткість на кручення в порівнянні з попередньою платформою збільшилася на 40%.

На відміну від LaFerrari, яка використала 6,2-літровий V12, силова установка SF90 Stradale побудована навколо чотирьохлітрового твін-турбо мотора V8, що розвиває 780 к.с. і 800 Нм крутного моменту. Таким чином, це найпотужніша «вісімка» в історії серійних автомобілів італійської марки.

Ferrari представила 1000-потужний супергібрид

Двигун внутрішнього згоряння працює разом з трьома електричними моторами, один з яких розташований між бензиновим V8 і восьмидіапазонним «роботом» з двома зчепленнями. Два інших електромотори знаходяться на передній осі і призводять в рух передні колеса.

Ferrari представила 1000-потужний супергібрид

В сумі двигуни, що живляться від комплекту літій-іонних батарей на 7,9 кВт-год, розвивають 220 кінських сил. Таким чином, сумарна віддача гібридної установки становить 1000 к.с. і 800 Нм.

Ferrari представила 1000-потужний супергібрид

Ferrari SF90 Stradale здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» за 2,5 сек., а на розгін до 200 км / г йде 6,7 секунди. Максимальна швидкість суперкара склала 340 км на годину.

Силова установка автомобіля працює в двох режимах – Performance і Qualify. У першому випадку задіюється тільки бензиновий мотор, який не тільки надає руху автомобілю, але і заряджає батареї. У другому випадку всі агрегати починають діяти в повну силу. Виключно на електричній тязі автомобіль здатний проїхати до 25 км з максимальною швидкістю 135 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook