Автоновини Військова техніка

Б’ють на 120 км: показали відео випробування в Україні потужної ракетної зброї

В мережі показали відео випробувань тактичних ракетних комплексів “Точка У” військовими ЗСУ. Дальність ведення вогню такого ракетного комплексу становить 120 кілометрів, повідомили в прес-службі ООС.

“Відповідно до Мінських домовленостей, яких Україна послідовно дотримується, таке озброєння, як тактичні ракетні комплекси “Точка У”, знаходяться у районах відведення на великій відстані від лінії зіткнення. Це й недивно, адже дальність ведення вогню такого ракетного комплексу складає 120 кілометрів”, – йдеться у повідомленні.

За словами військових, проведені тренування довели, що для українських ракетників немає нічого неможливого: вони здатні швидко вийти у визначений район, розгорнутися у бойовий порядок і виконати пуск ракет по цілях.




“Поки що – умовним, але в разі необхідності ракети летітимуть у реальні цілі, адже Об’єднані сили прикриті надійним ракетним щитом”, – зазначили в ООС.

“Точка У” – це радянській ракетний комплекс. До його складу входять ракета, пускова установка, транспортна машина, автоматизована контрольно-випробувальна машина, машина технічного обслуговування та комплекс арсенального обладнання. Відрізняється від інших ракет тим, що для руху використовує аеродинамічні елементи управління – крила та руль ґратчастої конструкції. З самого початку комплекс розроблявся під ракети з ядерним зарядом. Є на озброєнні в Україні та РФ. Застосовувався росіянами під час бойових дій у Чечні, Грузії, Сирії, Ємені та на Донбасі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook