Автоновини

В Jaguar Land Rover придумали сенсорне кермо

В Jaguar Land Rover придумали сенсорне кермо
Фото: Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover (JLR) представив нове рульове колесо, покликане допомогти водіям підказувати шлях, не відволікаючи їх від дороги. Воно здатне попереджати про потрібні повороти наліво, або направо, нагріваючись з необхідного боку.

Сенсорне рульове колесо було розроблено спільно з фахівцями Університету Глазго. Окремі частини пристрою, здатні нагріватися і охолоджуватися, підказуютчи водієві, де потрібно повернути, а коли перебудуватися, або зменшити швидкість. Як відзначають розробники, дана технологія буде особливо корисна в умовах поганої, або обмеженої видимості, наприклад під час дощу, або при їзді в гірській, або лісовій місцевості.

Теплові сенсори діють на обох сторонах керма, який може різко змінювати температуру в діапазоні шість градусів Цельсія. При необхідності амплітуду температур можна налаштувати самостійно.

«Сенсорне рульове колесо повністю відповідає нашій концепції технологічного розвитку, адже термопідсказки дозволять знизити кількість часу, коли водії відводять очі від дороги. Дослідження показали, що люди легко розуміють пропозиції з боку автомобіля, які передаються нагріванням, або охолодженням керма. М’яка, але в той же час помітна зміна температури може стати відмінною заміною підказкам на базі звукових сигналів і вібрацій», – пояснив директор JLR з досліджень електричних технологій Александрос Муцакітіс.

Раніше стало відомо, що Jaguar Land Rover приступив до випробувань нової технології, яка дозволить водіям автомобілів заробляти криптовалюту і здійснювати платежі під час поїздок.

Завдяки онлайн-сервісу Smart Wallet, котрий використовуює платіжну систему на базі криптовалюти, водії зможуть заробляти бали за час поїздки, беручи участь у створенні автоматичних звітів про дорожню обстановку. Наприклад, вони зможуть ділитися даними про пробки, або проведення дорожніх робіт, які будуть надходити як місцевій владі, так і в навігатори інших автомобілів. Накопичені бали можна згодом поміняти на різні бонуси. Скажімо, водій зможе придбати чашку кави, оплатити парковку, або безкоштовно скористатися зарядною станцією.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook