Автоновини

У Renault підтвердили чутки про можливе злиття з Fiat Chrysler

У Renault підтвердили чутки про можливе злиття з Fiat Chrysler

Французька компанія і італо-американський концерн проведуть переговори про злиття з рівною часткою активів.

Renault офіційно підтвердила чутки про те, що французи проведуть переговори з концерном Fiat Chrysler Automobiles (FCA) щодо злиття двох компаній з рівним складом пайовиків – 50:50. Про це повідомляє прес-служба французької марки.

«Група Renault підтверджує, що отримала від FCA пропозицію про злиття з рівними частками бізнесу. У понеділок вранці, 27 травня, рада директорів Renault проведе зустріч, щоб обговорити можливість угоди», – зазначено в повідомленні.

У свою чергу, в FCA також підтвердили майбутні переговори. Італо-американський концерн стверджує, що робоче співробітництво, яке в перспективі може обернутися повним злиттям, здатне зміцнити позиції автовиробників на ключових ринках і дозволить істотно заощадити на розробці нових продуктів. Річна економія може перевищити п’ять мільярдів доларів.

При цьому Bloomberg зазначає, що на початковому етапі співробітництва в нове об’єднання не увійдуть нинішні партнери Renault в особі японських Nissan і Mitsubishi. Втім, не виключено, що дані компанії приєднаються до проекту пізніше.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook