Автоновини

BMW представила 1-Series нового покоління

BMW представила 1-Series нового покоління
Фото: BMW

Компанія BMW представила хетчбек 1-Series третього покоління. Модель, побудована на абсолютно новій платформі, перейшла на передній привід і отримала «заряджену» версію з найпотужнішим чотирициліндровим двигуном в історії баварської марки.

В основу нової «копійки» BMW лягла модульна архітектура FAAR з поперечним розташуванням двигуна і приводом на передню вісь, яка прийшла на зміну колишньої поздовжньої схеми з заднім приводом. На даний момент це шасі вже використовується на кросоверах BMW X1 і X2, а також на MINI Countryman.

Довжина хетчбека зменшилася на 5 мм – до 4319 мм, ширина збільшилася на 34 мм – до 1799 мм, а висота виросла на 13 мм – до 1434 міліметрів. Розмір колісної бази склав 2670 мм, що на 20 мм менше, ніж у попередника.

Як і інші нові моделі BMW, «копійка» отримала характерну радіаторну решітку з двома секціями, з’єднаними посередині, вужчі головні фари, які можуть бути повністю світлодіодними на топових версіях. Деякими змінам піддався і профіль кузова, а також став трохи іншим фірмовий «вигин Хофмайстера».

Завдяки використанню нового шасі в салоні з’явилося додатковий вільний простір для задніх пасажирів, особливо в районі ніг і голови. Об’єм багажного відділення становить 380 л, а при складеному задньому ряді сидінь – 1200 літрів. У стандартне оснащення увійшов 8,8-дюймовий сенсорний дисплей мультимедійної системи, однак за додаткову плату можна замовити 10,25-дюймовий тачскрін і повністю цифрову приладову панель з екраном тієї ж діагоналі.

На момент запуску топової версії «копійки» буде варіант M135i xDrive, оснащений дволітровим чотирициліндровим наддувним двигуном, що розвиває 306 к. с. і 450 Нм крутного моменту. Це найпотужніша серійна «четвірка» в історії автомобілів BMW. Агрегат працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу. BMW M135i xDrive здатна прискорюватися з місця до першої «сотні» за 4,8 сек. (з пакетом M Performance – за 4,7 сек.), а її максимальна швидкість примусово обмежена 250 км на годину.

Цей автомобіль отримав незвичайну систему контролю тяги, запозичену у електрокара BMW i3S. Система ARB вбудована в електронний блок керування двигуном, що істотно прискорює відгук в порівнянні з традиційними протибуксовочними програмами, інтегрованими в блок системи динамічної стабілізації.

Що стосується стандартних версій, то базовим двигуном, як і раніше, став 1,5-літровий 140-потужний турбомотор, що працює в парі з шестиступінчастою “механікою” або з семідіапазонним «роботом». Крім того, буде доступно три дизеля: 116-потужний трициліндровий двигун 1,5 л, а також дволітрові агрегати, що видають 150 і 191 кінську силу.

У Європі компанія BMW почне приймати замовлення на нову 1-Series вже в найближчі дні. Перші автомобілі доберуться до покупців до вересня 2019 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook