Автоновини Військова техніка

Знищення першим пострілом: В Україні пройшли випробування нові реактивні системи

Знищення першим пострілом: В Україні пройшли випробування модернізовані реактивні системи «Вільха»

Реактивні системи «Вільха-М» і «Вільха-Р», які розроблені в тісній співпраці кластеру високоточної зброї та боєприпасів «Укроборонпрому», успішно пройшли випробування на одному з військових полігонів Одеської області. 

Під час серії запусків були перевірені тактико-технічні характеристики ракет, систем наведення і можливості модернізованої «Вільхи» знищувати цілі за мінімальний час після отримання завдання на ураження.

«Підприємства «Укроборонпрому» вже завершують основні етапи випробувань реактивних систем« Вільха-М »і« Вільха-Р ». Ці системи є модернізацією «Вільхи», яка вже знаходиться в серійному виробництві. Модернізації спрямовані на збільшення дальності польоту, підвищення точності, використання нових конструкторських рішень і матеріалів, які підвищують загальну ефективність цієї високоточної зброї», – заявив Генеральний директор Концерну Павло Букін під час випробувань.

«Випробування пройшли успішно, і ми готуємося до того, щоб з серпня по жовтень провести державне випробування і поставити їх на озброєння Збройних Сил України. Це ефективна зброя, яке сьогодні нам дуже потрібна», – повідомив міністр оборони України Степан Полторак за результатами стрільб.

Таким чином, українська армія вже найближчим часом може отримати модернізовані версії нової високоточної зброї, яке забезпечує знищення противника на дальності в 130 км першим пострілом.




Крім того, в рамках цих випробувань планується провести вогневі випробування ракетного комплексу «Нептун» з крилатою ракетою Р-360, яка здатна знищувати цілі на відстані 300 км. Під час пуску буде завершено випробування головки самонаведення крилатої ракети в умовах складного маневрування при наведенні ракети на ціль.

Знищення першим пострілом: В Україні пройшли випробування модернізовані реактивні системи «Вільха»

Створення «Вільхи» і «Нептуна» в максимально стислі терміни стало можливим завдяки високому професіоналізму фахівців багатьох підприємств «Укроборонпрому», зокрема ДККБ «ЛУЧ», ДАХК «Артем» та ДП «Жулянський машинобудівний завод «ВІЗАР».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook