X

Aston Martin розпочав випуск «бондівського» DB5

Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin приступила до випуску сучасної версії класичного спорткара DB5, який в 1964 році вперше знявся в третьому фільмі про Джеймса Бонда «Голдфінгер». Всього автомобіль з’явився в семи картинах про британського секретного агента, в тому числі в «Кульової блискавки» (1965 р), «Золотому оці» (1995 р) і «Казино« Рояль »(2006 р).

Новинку розробили разом з фахівцями кінокомпанії EON Productions. Автомобіль оснастили репліками спеціальних шпигунських пристроїв – системою димової завіси, заднім куленепробивним екраном, кріпленнями номерних знаків, що повертаються і здвоєними передніми кулеметами.

Збірка буде здійснюватися на підприємстві в британському Ньюпорт-Пагнелл. Всього буде випущено 25 таких автомобілів, вартість кожного з яких складе 2,75 млн фунтів стерлінгів (без урахування податків). Перші спорткари доберуться до клієнтів в 2020 році.

Крім 25 машин, які будуть виставлені на продаж, британці зберуть ще три екземпляри DB5. Один компанія залишить собі, другий подарують кіностудії Eon Productions (володіє правами на франшизу), а третій буде проданий на благодійному аукціоні.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post