Автоновини

Суд погодився випустити Карлоса Гона з в’язниці

Суд Токіо готовий випустити колишнього главу альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона з в’язниці. Для цього за нього необхідно внести заставу в розмірі 500 млн ієн (приблизно 4,5 млн доларів). Адвокати топ-менеджера вже внесли всю необхідну суму.

Очікується, що в’язницю Карлос Гон покине вже 25 квітня. Після цього він буде перебувати під домашнім арештом. Залишати країну топ-менеджеру заборонено.

Раніше прокуратура Токіо пред’явила нове звинувачення колишньому голові альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлосу Гону. Правоохоронні органи підозрюють топ-менеджера в привласненні коштів концерну Nissan. Прокуратура вважає, що Гон, використовуючи шахрайську схему, викрав майже 5 млн доларів. У свою чергу Гон повністю відкидає всі пред’явлені йому звинувачення. На допитах він використовує своє право на мовчання.

Колишній глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада 2018 р Поліція Японії підозрює його в ухилянні від податків. За її даними, для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Нарешті, 23 січня стало відомо, що Гон покинув пост гендиректора Renault. Крім того, французький концерн вирішив не виплачувати Карлосу Гону компенсацію за звільнення.

У квітні колишнього главу альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона виключили з ради директорів Nissan. Після звільнення він не отримає ніякої грошової компенсації в компанії. Також концерн покинув Грег Келлі, теж обвинувачений у махінаціях.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook