Автоновини Військова техніка

Українська армія отримала евакуаційні автобуси для бездоріжжя (фото)

Автопарк української армії поповнився новими всюдихідними машинами. Це три евакуаційних автобуса Torsus Praetorian 4х4. Машина побудована на шасі вантажівки MAN, від нього ж отримала дизельний двигун потужністю 240 к.с. і трансмісію.

Медичний евакуаційний автобус на базі Torsus Praetorian умовно розбитий на дві основні частини. Передня з посадочними місцями для медичного персоналу та технологічними ящиками / нішами. Задня – з гідравлічним підйомником і знімними місцями для носилок.

У передній частині розташовується 6 комфортабельних крісел, обладнаних ременями безпеки і технологічні ящики для перевезення ліків і медичного обладнання. Також в передній частині знаходиться ніша для транспортування знімних консолей.

У задній частині знаходиться гідравлічний підйомник з декількома варіантами нахилу і підйому. Управління підйомником здійснюється за допомогою дистанційного пульта. У задньому відсіку на стінах передбачені напрямні, на які кріпляться знімні висувні консолі з фіксаторами для носилок. Час повного підйому носилок з землі на місце для транспортування 25 секунд. На стелі передбачені напрямні з кріпленнями для крапельниць, LED-освітлення і вентиляційні люки.

Медичний евакуаційний автобус 4х4 створений компанією «Полікар» (TM Polycar) на базі унікального всюдихода Torus Praetorian. Останній являє собою нове слово в світі автобусів і спецтехніки та випускається в Словаччині, а біля витоків його створення стоять знову ж українці – з компанії «Пульсар Експо». Машина відрізняється оригінальним по дизайну кузовом з композитних матеріалів і побудована на повноприводному шасі MAN. Габарити машини 8450х2540х3720 мм, колісна база 4200 мм. Вага – до 13 500 кг. На одній такій машині можна евакуювати 16 поранених різної ступені тяжкості.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook