Автоновини Військова техніка

“Вбивця Армати”: з’явилися нові подробиці про грізну зброю України

Модернізований український танк Т-72АМТ, який зараз проходить випробування на полігонах, за своїми характеристиками значно перевершує російські аналоги. Про це розповів в ефірі ObozTV військовий експерт Сергій Ковтун.

Експерт нагадав, що раніше в українській армії основний танк, що стояв на озброєнні, був Т-64. Танки Т-72 різних модифікацій, що залишилися ще з радянських часів, перебували на складах і в резерві.

Як зазначив Ковтун, щоб провести модернізацію Т-72 і поставити його на озброєння у війська, потрібен був час.




“У російській армії основний танк, який стоїть на озброєнні – Т-72Б3. Наш модернізований танк Т-64 в порівнянні з Т-72Б3 мав свої недоліки. За великим рахунком, він був слабшим. Зараз, враховуючи, що у нас була достатня кількість танків Т-72, ми провели модернізацію, і наш нинішній танк Т-72АМТ значно кращий за російський Т-72Б3 “, – заявив експерт.

За словами Ковтуна, Росії найближчим часом нічого протиставити українському модернізованому танку Т-72, якщо він буде в військах в достатній кількості.

“Російські танки Т-90, не кажучи вже про “Армати”- це “сирі” танки, їх у військах практично немає. Я взагалі не впевнений, що “Армата” з’явиться, тому що “Армата” – часткова модернізація танка Т-80 радянських часів, і невдала модернізація. А у нас якраз дуже вдала модернізація нашого танка Т-72 “, – додав він.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook