Автоновини

Відео: роботи-собаки буксирують вантажний фургон

Фото: Boston Dynamics

Американська інженерна компанія Boston Dynamics (яка, входить в корпорацію Google) опублікувала відео, в якому десять чотириногих роботів тягнуть середньорозмірний вантажний фургон на парковці. Ролик виклали в YouTube.

Випуск відео приурочили до прем’єри «громадянської» версії крокуючого робота SpotMini, серійне виробництво якого почнеться в 2019 році. Апарат стане першим комерційно доступним продуктом фірми Boston Dynamics.

SpotMini є зменшеною версією бойового робота BigDog, розробка якого почалася в 2005 році. Передбачалося, що пристрій з адаптивним керуванням буде використовуватися армією в якості допоміжної машини на територіях, де не здатний пройти звичайний колісний транспорт. Крокуючий робот може нести більше 150 кг вантажу, підніматися в гору з нахилом до 35 градусів, ходити по крижаній поверхні і зберігати рівновагу після бічних ударів.

У 2015 році Boston Dynamics припинила роботу над проектом BigDog в зв’язку з обмеженими можливостями робота і занадто високим рівнем шуму. Наступником апарату став більш компактний, спритний і тихий SpotMini.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook