Автоновини Військова техніка

«Укроборонпром» вражає: В Україні створений новий потужний БТР

В Україні створено нову командно-штабну машину БТР-3КШ. Про це повідомила прес-служба державного концерну “Укроборонпром”.

Машина на базі БТР-3 призначена для управління підрозділами в умовах сучасного поля бою.

“Серцем” БТР-3КШ є новітня автоматизована система управління боєм, яка об’єднує всю передану по захищеному цифровому зв’язку інформацію щодо місцезнаходження підрозділів, цілей та засобів вогневого ураження. Ця інформація може надходити від командирів відділень, окремих бойових машин, розрахунків, передових навідників, безпілотників, контрбатарейних радарів, інших учасників бою та засобів спостереження. У свою чергу, автоматизована система управління боєм виводить цілісну картину на тактичні комп’ютери та дозволяє оперативно передавати бойові завдання та контролювати їх виконання”, – ідеться в повідомленні.

Також у складі БТР є власні безпілотні комплекси – наразі застосовують безпілотники “Рама”.




“Із метою захисту БТР-3КШ оснащена бойовим модулем “ІВА-М” від приватного підприємства “Чезара”. Цей легкий бойовий модуль із дистанційним керуванням озброєний кулеметом калібру 12,7 мм, оснащений денним та тепловізійним прицілом із далекоміром, системою постановки димової завіси”, – повідомили в концерні.

У машину можливо інтегрувати будь-який безпілотний комплекс і легкий бойовий модуль, зазначили в “Укроборонпромі”.

“Для покращення ергономіки в конструкцію БТР-3 були внесені суттєві зміни для забезпечення комфортних умов роботи дев’яти членів екіпажу. Зокрема значно збільшився простір робочої зони, розширені бокові двері, замінені сидіння на більш комфортні та встановлена потужна система кондиціонування повітря. Водночас ходові властивості високопрохідного шасі 8х8 БТР-3КШ залишилися без змін: максимальна швидкість до 100 км/год та можливість форсування водних перешкод уплав”, – додали у прес-службі.

Наразі машину готують до заводських випробувань, після цього розпочнуть державні випробування за участю українських військових, щоб розпочати серійне виробництво БТР-3КШ для української армії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook