Автоновини Шанхай-2019

Перший електрокар Aston Martin став серійним

Фото: Autocar / Aston Martin

Компанія Aston Martin представила серійну версію своєї першої повністю електричної моделі – Rapide E. Публічна прем’єра новинки відбулася в рамках Шанхайського автосалону.

Розробка електрокара велася останні кілька років спільно з фахівцями британської фірми Williams Advanced Engineering. Автомобіль отримав 800-вольтівну бортову мережу і блок акумуляторів з оболонкою карбону і кевлара. Батарея складається з більш ніж 5600 літій-іонних і 18650 циліндричних осередків. Акумулятори живлять два електромотора на задній осі, що розвивають 610 к.с. і 950 Нм крутного моменту.

Aston Martin Rapide E здатний проїхати без поповнення запасу акумуляторів 320 кілометрів (по новому світовому циклу WLTP). Зарядити батареї на 80% можна всього за одну годину при використанні стандартного зарядного пристрою.

Ліфтбек здатний прискорюватися з місця до 96 км / год менш ніж за чотири секунди, при цьому розгін з 80 до 110 км / год займає півтори секунди. Максимальна швидкість автомобіля складає 250 км на годину.

Електрокар отримав адаптивну підвіску з трьома режимами (GT, Sport і Sport +), а також диференціал на задній осі. Плюс до всього, для автомобіля були спеціально розроблені нові аеродинамічні елементи і особливі алюмінієві колісні диски з покришками Pirelli P Zero.

Aston Martin Rapide E буде випущений обмеженим тиражем в 155 екземплярів. Електрокар стане першою моделлю британської марки, яку збиратимуть на новому підприємстві в Сейнт Атан, Уельс.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook