Автоновини Шанхай-2019

Lotus анонсував прем’єру гіперкара Type 130

Фото: Autocar

На автосалоні в Шанхаї Lotus продемонстрував тизерне зображення свого нового гіперкара. Автомобіль отримає назву Type 130 і дебютує трохи пізніше на спеціальному заході в Лондоні. Таке найменування машина отримала на честь моделі Type 14 (Elite) 1957 року народження, яка стала першим автомобілем з композитним монококом.

Всі подробиці про новинку поки тримаються в секреті. За словами генерального директора компанії Філа Попема, Type 130 стане «найбільш динамічним Lotus». За неофіційними даними, повнопривідний гіперкар отримає кілька електромоторів. Сумарна потужність електричної силової установки перевищує 1000 кінських сил. Запас ходу у новинки складе більше 400 кілометрів.

Очікується, що ціна на новинку складе 2 250 000 євро; офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. Type 130 стане першою серійною моделлю, яку Lotus випустить з 2008 року.

Також в планах Lotus розробити серійний кросовер, який стане першим подібним автомобілем в історії британської марки. За попередніми даними, преміальний компактний позашляховик, який складе конкуренцію Porsche Macan, отримає алюмінієвий кузов і двигун Toyota.

У 2017 британський виробник спортивних автомобілів Lotus перейшов під контроль китайської фірми Zhejiang Geely Holding Group, яка також є власником шведської марки Volvo. Компанія з КНР викупила у малайзійської компанії Proton 51-відсотковий пакет акцій Lotus. Решта 49% належать групі Etika Automotive.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook