Автоновини

Volkswagen представив великий електричний кросовер

Фото: Volkswagen

Компанія Volkswagen напередодні автосалону в Шанхаї представила свій новий концептуальний кросовер – Roomzz. Серійна версія прототипу стане найбільшою моделлю в лінійці I.D. Очікується, що виробництво автомобіля почнеться в 2020 році. Основними конкурентами новинки називаються Tesla Model X і Audi E-tron.

Roomzz побудований на платформі MEB. Довжина кросовера складає 4930 мм, ширина – 1903 мм, а висота – 1675 міліметрів. Колісна база дорівнює 2965 міліметрів. Концепт отримав аеродинамічний кузов з вивіреними лініями, спеціальні зсувні двері, 22-дюймові колісні диски і матричні фари IQ Light Matrix LED. У свою чергу, задня оптика машина за допомогою спеціальних модулів може виводити різні символи. Світловий малюнок водій зможе змінювати на свій розсуд.

В салоні машини встановлюються проекційний дисплей, цифрова приладова панель і кермо незвичайної форми. Roomzz оснащений безпілотною системою четвертого рівня. Це означає, що машина здатна їхати повністю самостійно, але при цьому водій в будь-який момент може взяти керування на себе. При активації безпілотного режиму крісла в салоні можна повертати для більш зручного спілкування з іншими пасажирами кросовера.

Новинка отримала два електромотора, які встановлюються на кожній осі автомобіля. Сумарна потужність концепту – 306 кінських сил. До «сотні» кросовер може розігнатися за 6,6 секунд. Максимальна швидкість – 180 км на годину. Запас ходу у Roomzz становить 450 кілометрів. Зарядити акумулятор можна за 30 хвилин скориставшись функцією швидкої зарядки.

Першою серійною моделлю, яка увійде в «зелене» сімейство I.D., стане компактний хетчбек. Серійне виробництво автомобілів почнеться в листопаді 2019 року. За попередніми даними, слідом за ним Volkswagen випустить «зелений» кросовер, мінівен і, можливо, флагманський седан, який стане ідеологічним наступником моделі Phaeton.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook