Автоновини

Нова Hyundai Sonata отримала турбомотор

Фото: Motor1 / Hyundai

У лінійку двигунів седана Hyundai Sonata нового покоління увійде турбований мотор. Відповідна модифікація моделі дебютувала в рамках мотор-шоу в Сеулі.

Нова Hyundai Sonata Turbo отримала 1,6-літровий наддувний бензиновий агрегат потужністю 182 кінські сили. Двигун здатний працювати в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач, або з восьмідіапазонним «автоматом».

Зовні від звичайного седана турбірована версія відрізняється радіаторною решіткою зміненої форми і додатковими повітрозабірниками під головними фарами. Ззаду з’явилися здвоєні патрубки випуску, інший бампер і невеликий спойлер на кришці багажника.

Крім того, Hyundai показала в Сеулі гібридний варіант нової Sonata. Поки в компанії лише відзначили, що автомобіль має дах з сонячними панелями. Батареї здатні накопичувати за рік достатню кількість енергії, щоб проїхати на електротязі близько 1300 кілометрів.

Нагадаємо, перші офіційні фотографії нової Hyundai Sonata були опубліковані на початку березня. Після зміни покоління середньорозмірний седан став довшим на 45 мм, ширшим на 25 мм і нижчим на 30 міліметрів. Розмір колісної бази збільшився на 35 міліметрів. Hyundai Sonata стала першою серійною моделлю південнокорейської марки, зовнішність якої виконана відповідно до нової дизайнерської філософії під назвою Sensuous Sportiness ( «Емоційна спортивність»).

Що стосується інтер’єру, то седан буде доступний з повністю цифровою панеллю приладів і великим центральним тачскріном інформаційно-розважального комплексу. Крім того, автомобіль залишили без традиційного селектора коробки передач: перемикання режимів трансмісії тепер здійснюється за допомогою кнопок.

Передбачається, що інші подробиці про нову Hyundai Sonata стануть відомі після її північноамериканської прем’єри, яка відбудеться в середині квітня на мотор-шоу в Нью-Йорку. Українські продажі седана почнуться в другій половині 2019 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook