Автоновини

Розкрито перші подробиці про найдорожчій кросовер Jaguar

Фото: Autocar

Компанія Jaguar планує представити свій новий великий кросовер у 2021 році. У модельному ряду бренду автомобіль займе місце вище E-Pace і F-Pace і стане новим флагманом британців, повідомляє Autocar. За даними видання, новинка надійде в продаж під назвою J-Pace.

Автомобіль побудують на новій алюмінієвій платформі MLA. Це ж шасі буде використовувати Range Rover п’ятого покоління. Очікується, що MLA буде помітно легше нинішніх платформ D7 і D8. Довжина кросовера складе близько 4,9 метра. Об’єм багажного відділення буде дорівнювати 650 літрам.

На даний момент відомо, що J-Pace отримає гібридну силову установку. Бензиновий мотор встановлять на передній осі, а електродвигун на задній. При цьому в Jaguar вирішили відмовитися від використання механічного приводу. Місце кардана у кросовера займе блок батарей.

Швидше за все, до складу силової установки увійде бензинова турбошістка. Також очікується поява мотора з чотирма циліндрами. Запас ходу гібридного J-Pace на одній електротязі складе близько 80 кілометрів. Для новинки також запропонують і двигуни внутрішнього згоряння. Проте як і раніше залишається відкритим питання про повністю електричні версії F-Pace.

Раніше стало відомо, що в найближчому майбутньому всі нові автомобілі Jaguar Land Rover отримають повністю електричні, або гібридні версії. Почати реалізацію цієї програми англійці планують до 2020 року.

Першою повністю електричною моделлю Jaguar Land Rover став кросовер I-Pace. Автомобіль побудували на новій платформі, розробленої фахівцями Jaguar Land Rover спеціально для повністю електричних машин. Кросовер оснастили двома електричними двигунами, один з яких розташується на передній осі, а інший – на задній.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook