Автоновини

Skoda анонсувала прем’єри двох серійних електрокарів

Фото: Skoda

Компанія Skoda до кінця нинішнього року покаже свій перший серійний електрокар на базі сітікара Citigo. Запас ходу у новинки перевищить 300 кілометрів.

Вже в наступному році чехи представлять свій перший серійний кросовер з електричною силовою установкою. Автомобіль побудують на базі прототипу Vision iV, який був показаний на минулому автосалоні в Женеві. Новинку побудують на модульній платформі MEB концерну Volkswagen, розробленої спеціально для автомобілів з повністю електричними силовими установками.

Всі інші технічні подробиці про новинку тримаються в секреті. Що стосується прототипу, то він оснащується двома електромоторами сумарною потужністю 306 к. с., які передають тягу на обидві осі і дозволяють розганятися до 180 км на годину. Запасу батарей вистачає, щоб проїхати близько 500 кілометрів. Зарядити батареї кросовера на 80% можна за півгодини.

Також найближчим часом Skoda представить спеціальні домашні зарядні станції для своїх електрокарів. Невеликий пристрій буде кріпитися в гаражі, або поруч з місцем паркування автомобіля. Розробка цих пристроїв ведеться спільно з Volkswagen. Німці раніше вже показували подібні зарядні станції під назвою Volks-Wallbox.

Всього в планах Skoda до кінця 2022 року представити понад 30 нових моделей. З них 10 будуть мати гібридну, або повністю електричну силову установку.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook