Автоновини Військова техніка

Попадання в танк з 20 кілометрів: артилерія ВСУ отримала нову смертоносну зброю (фото, відео)

Попадання в танк з 20 кілометрів: артилерія ВСУ отримала нову смертоносну зброю (фото, відео)

В Україні розроблений смертоносний снаряд “Квітник” для ствольної артилерії, технологію виробництва якого мають всього три країни в світі, пише Dialog.

Журналісти “ТСН” змогли з’ясувати, що технологічні лінії в Україні готові випускати модернізований артилерійський снаряд, який після модернізації не має в своєму складі російських деталей.

“Квітник” – осколково-фугасний боєприпас з лазерною головкою самонацілювання. Снаряд 152-го калібру може потрапити в мішень на відстані до 20 кілометрів. Його цілі – танки, бронетехніка, гармати, командні пункти, навіть рухома ціль в зоні ураження, оскільки політ можна коригувати за допомогою лазера.




“Три країни в світі мають таку унікальну технологію. Це неймовірна точність. Він простіше світових аналогів, дешевше і надійніше”, – переконує директор дивізіону високоточного озброєння “Укроборонпрому” Андрій Артюшенко.

ЗМІ пишуть, що була проведена глибока модернізація технологічної лінії виробництва, куди було встановлено швейцарське обладнання. Осколково-фугасний боєприпас має лазерну головку самонаведення і призначений для артилерійських систем типу гаубиці “Мста-С”, 2С3М “Акація”, та поразки броньованих цілей, командних пунктів та інженерних споруд з першого пострілу.

“Квітник” здатний вражати цілі, що рухаються зі швидкістю до 10 м / с з ймовірністю 0,9. Журналісти повідомляють, що раніше артилерійський снаряд практично наполовину був складений з російських комплектуючих, проте після початку окупації Криму і війни на Донбасі співпрацю з Росією було повністю зупинено.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook