Автоновини

Audi анонсувала прем’єру двох нових електрокарів

Фото: Audi

Компанія Audi найближчим часом готується до прем’єри двох нових концептуальних електрокарів, повідомляє Autocar. Перший з них буде представлений на автосалоні в Шанхаї в квітні. За словами керівник відділу дизайну Audi Марка Ліхт, цей прототип дасть уявлення про розвиток електрокарів німецького бренду на найближчі десять років.

Новіка буде оснащуватися безпілотною системою четвертого рівня. Це означає, що автомобіль може рухатися автономно, однак при бажанні людина може взяти керування на себе. За словами Ліхтей, в зв’язку з цим прототип отримає абсолютно новий дизайн салону. Швидше за все, прототип отримає кермо, що забирається.

«Сьогодні ми говоримо про автономію третього рівня, але на цьому автомобілі буде продемонстрований четвертий рівень. Ці інновації сильно змінять інтер’єр машини. Концепт дасть уявлення про те, як може виглядати салон транспортного засобу з рульовим колесом або без нього», – заявив Ліхт.

Ще один електричний прототип буде продемонстрований публіці на автосалоні у Франкфурті, який відкриється у вересні. Однак всі подробиці про цей концепт поки тримаються в секреті.

«У нас є концептуальні автомобілі на зразок Q4 e-tron, які більш-менш готові до виробництва. Одночасно ми розробляємо прототипи, що випереджають час на 10-15 років. До таких концептів належить, наприклад, Aicon. Ще два прототипи майбутнього ми покажемо в Шанхаї і Франкфурті», – додав дизайнер.

Компанія Audi на мотор-шоу в Женеві розсекретила концепт електричного кросовера під назвою Q4 e-tron. В майбутньому новинка отримає серійну версію, яка стане на конвеєр в кінці 2020 року. Це буде п’ята модель Audi з повністю електричною силовою установкою. У рух автомобіль приводять два електромотори – по одному на кожній осі. Сумарна потужність агрегатів – 302 кінські сили.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook