Автоновини

Tesla опублікувала нове зображення кросовера Model Y

Фото: Tesla Motors

Компанія Tesla опублікувала тізерне зображення свого нового кросовера під назвою Model Y. На знімку зображена передня частина електрокара. Судячи з нього, кросовер отримає традиційні бічні дзеркала замість камер, а також оптику в стилі Model 3. При цьому деякі технічні й стилістичні рішення будуть взяті у старшої моделі Model X.

Очікується, що новинка отримає фірмові задні двері, які в компанії називають «крилами сокола». За попередніми даними, новинку оснастять двома моторами (по одному на передній і задній осі) і будуть пропонувати з комплектами акумуляторів різної ємності. Кросовер запозичить вже наявне шасі від Tesla Model 3.

Новий компактний електричний кросовер компанії Tesla Motors – Model Y – буде представлений 14 березня. Прем’єра автомобіля пройде в дизайн-студії Tesla в Лос-Анджелесі. За словами Ілона Маска, новинка буде на 10% більше і 10% дорожче електрокара Model 3.

Раніше повідомлялося, що новий електричний кросовер Model Y може отримати салон з трьома рядами сидінь. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Перший пілотний зразок зійде з конвеєра підприємства Gigafactory 1 в Каліфорнії. Пізніше випуск компактних кросоверів Tesla налагодять на новому підприємстві в Китаї, яке отримає назву Gigafactory 3.

Також компанія Tesla на даний момент веде розробку електричного пікапа. Новинка отримає футуристичний дизайн в стилі кіберпанк. Вже у стандартній комплектації у автомобіля буде два електричних двигуна з «божевільним обертовим моментом» і повний привід. Автомобіль зможе проїжджати без підзарядки акумуляторів приблизно 650-800 кілометрів. Прем’єра пікапа відбудеться до кінця нинішнього року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook