Автоновини

Карлосу Гону заборонили прийти на засідання ради директорів Nissan

Фото: Yoshio Tsunoda

Колишній глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон не зможе відвідати засідання ради директорів Nissan, яке пройде 12 березня. Відповідне рішення прийняв суд Токіо, повідомляє агентство NHK. З проханням дозволити відвідати засідання ради директорів Nissan, членом якого він поки ще залишається, 64-річний Гон виступив відразу після свого звільнення під заставу.

За умовою угоди з судом Карлосу Гону заборонено залишати Японію, а також користуватися мобільним телефоном. Крім того, забороняються будь-які контакти з людьми, що мають відношення до Nissan. При цьому Гону можна користуватися комп’ютером, але тільки по буднях і в офісі його адвоката.

Колишній глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Всього колишній топ-менеджер провів в ув’язненні 108 днів. Поліція Японії підозрює його в ухилянні від податків. За її даними, для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Нарешті, 23 січня стало відомо, що Гон покинув пост гендиректора Renault. Крім того, французький концерн вирішив не виплачувати Карлосу Гону компенсацію за звільнення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook