Автоновини

Хетчбек Audi A3 на газі став потужнішим

Фото: Audi

Компанія Audi представила модернізований хетчбек Audi A3 G-tron з двигуном, що працює як на бензині, так і на природному газі. Автомобіль отримав новий, більш потужний двигун, а також додатковий паливний бак.

Колишній наддувний 1,4-літровий двигун потужністю 110 к. с. замінили агрегатом робочим об’ємом 1,5 л, що видає 131 кінську силу. Природний газ заправляється в три бака. Два з них виконані з стекловолоконного полімеру і встановлені під багажним відділенням. Ще одна сталева ємність розташована поруч з бензобаком.

При повністю заправлених газом баках автомобіль здатний проїхати без дозаправки до 400 кілометрів (по новому циклу WLTP).

На даний момент Audi вже почала приймати замовлення на оновлену газову версію A3. Ціни на хетчбек стартують з оцінки 30 600 євро.

Раніше газова модифікація з’явилася у кросовера Seat Arona (компанія Seat, як і Audi, входить в концерн Volkswagen). Автомобіль оснастили трициліндровим мотором робочим об’ємом один літр, що розвиває 90 к. с. і 160 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Seat Arona TGI здатний розганятися з місця до «сотні» за 12,8 сек., а його максимальна швидкість складає 172 км на годину.

Природний газ заправляється в три бака, встановлених в днище задньої частини кузова. Ємності можуть вмістити 14,3 кг палива, якого вистачить на 400 км шляху. Після закінчення запасу пального двигун автоматично переключиться на бензин, який дозволить подолати ще 160 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook