Автоновини

Нова Hyundai Sonata: цифрова приборка і запуск двигуна зі смартфона

Фото: Hyundai

Компанія Hyundai опублікувала перші фотографії і інформацію про седан Sonata нового покоління. Публічна прем’єра автомобіля, який тепер має «силует в дусі спортивного чотирьохдверного купе, відбудеться в квітні на мотор-шоу в Нью-Йорку.

У компанії відзначили, що після зміни покоління середньорозмірний седан став довше на 45 мм, ширше на 25 мм, і нижче на 30 міліметрів. Розмір колісної бази збільшився на 35 міліметрів.

Hyundai Sonata стала першою серійною моделлю південнокорейської марки, зовнішність якої виконана відповідно до нової дизайнерської філософії під назвою Sensuous Sportiness ( «Емоційна спортивність»). Вперше цей напрямок було показано на концепт-каре Le Fil Rouge, представленому в 2018 році на Женевському автосалоні. Плюс до всього, седан отримав ряд стилістичних рішень від кросовера HDC-2 Grandmaster, який дебютував влітку минулого року на мотор-шоу в Пусані.

Що стосується інтер’єру, то седан буде доступний з повністю цифровою панеллю приладів і великим центральним тачскріном інформаційно-розважального комплексу. Крім того, автомобіль залишили без традиційного селектора коробки передач – перемикання режимів трансмісії тепер здійснюється за допомогою кнопок. Нарешті, відкривати машину і заводити мотор, а також управляти рядом інших функцій, можна буде за допомогою смартфона зі спеціальним додатком.

Дані про технічну складову нової Hyundai Sonata будуть опубліковані пізніше. Продажі седана почнуться в другій половині 2019 року.

В Україні нинішня Sonata доступна з бензиновими двигунами робочим об’ємом 2,0 і 2,4 л, що розвивають 154 і 178 к. с. відповідно. Обидва мотори працюють в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Ціни на модель стартують з позначки 641 600 гривень.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook