Автоновини

Суд дозволив звільнити Карлоса Гона під заставу

Фото: Renault

Колишній глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi 64-річний Карлос Гон може вийти під заставу вже ввечері 5 березня. Відповідне рішення прийняв Токійський окружний суд, повідомляє агентство Kyodo. Сума застави склала близько 8,93 млн доларів. Однак місцева прокуратура збирається оскаржити це рішення суду.

Це вже третя спроба звільнення під заставу Карлоса Гона. До цього він пообіцяв судді не залишати країну. Також колишній топ-менеджер готовий віддати свої паспорти і надіти спеціальний браслет для відстеження його переміщень. На даний момент Гон провів в ув’язненні вже 107 днів.

У свою чергу, дружина колишнього голови ради директорів автоконцерну Nissan вже заявила про «жорстоке поводження», з яким зіткнувся її чоловік в японській в’язниці. Відповідний лист вона направила до правозахисної організації Human Rights Watch. За словами Керол Гон, її чоловік на даний момент міститься в надзвичайно суворих умовах. Вона звернулася в Human Rights Watch з проханням «пролити світло на жорстоке поводження» з 64-річним Карлосом Гоном.

Колишній глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Поліція Японії підозрює його в ухилянні від податків. За її даними, для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Нарешті, 23 січня стало відомо, що Гон покинув пост гендиректора Renault. Крім того, французький концерн вирішив не виплачувати Карлосу Гону компенсацію за звільнення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook