Автоновини Женева-2019

Skoda представила свій найменший кросовер

Фото: Carscoops

Чеська Skoda представила свій самий компактний кросовер під назвою Kamiq. Це слово походить з мови інуїтів – групи корінних народів, які проживають на території півночі Канади і Гренландії, – і позначає «то, що ідеально підходить своєму власникові». Публічний дебют новинки відбувся на автосалоні в Женеві.

У модельному ряду чеського бренду автомобіль займе місце нижче Karoq і Kodiaq. Основними суперниками автомобіля називаються Nissan Juke, Renault Captur і Hyundai Kona. Продажі новинки в Європі повинні початися цієї осені. Чи з’явиться Kamiq на українському ринку, поки невідомо.

Довжина Kamiq становила 4241 мм, ширина – 1 793 мм, а висота – 1531 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2651 міліметру. Автомобіль відрізняється високим кліренсом (на 37 мм більше, ніж у хетчбека Scala). На вибір клієнтам запропонують колісні диски діаметром від 16 до 18 дюймів. Об’єм багажного відділення у кросовера складає 400 літрів. При складених задніх сидіннях цей показник зростає до 1395 літрів.

Автомобіль побудований на платформі MQB. Це шасі вже використовує цілий ряд компактних і середньорозмірних автомобілів: від нового Volkswagen Polo до кросовера Skoda Kodiaq. Дизайн моделі виконаний в стилістиці концепту Vision X. Кросовер отримав широку решітку радіатора, спойлер, C-образні ліхтарі, дифузор, а також світлодіодні фари з розташованими в верхній частині денними ходовими вогнями і інтегрованими динамічними покажчиками повороту. За доплату новинку можна оснастити додатковим захистом днища. Також клієнтам запропонують спортивну підвіску з електронно-керованими амортизаторами.

У салоні кросовера встановили 10,25-дюймовий віртуальний кокпіт під прилади і сенсорний дисплей мультимедіа діагоналлю від 6,5 до 9,2 дюйма. У Kamiq з’явилася поверхня з текстурою, що імітує кристалічні структури, і різні варіанти оббивки, в тому числі нове покриття з мікрофібри. Крім того, модель отримала точку доступу Wi-Fi і навігаційну систему. Водієві доступні адаптивний круїз-контроль, камера заднього виду, система допомоги при парковці, система утримання в смузі руху, функція аварійного гальмування, система розпізнавання пішоходів і функція контролю втоми.

Базові версії новинки пропонуються з 1,0-літровим бензиновим двигуном TSI з трьома циліндрами. Потужність агрегату становить 95 к. с. і 175 Нм крутного моменту. Двигун працює з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Також в гамму моторів увійшов цей же мотор, але з віддачею в 115 к. с. і 200 Нм крутного моменту. Такий двигун працює в парі з шестиступінчастою коробкою передач. Опціонально запропонують семиступінчастий “робот”.

Крім цього клієнтам запропонують 1,5-літровий бензиновий двигун TSI, який видає 150 к. с. і 250 Нм крутного моменту. Для економії палива водієві доступна система Active Cylinder Technology (ACT), яка автоматично відключає два циліндри при невеликому навантаженні. Цей двигун поєднується з шестиступінчастою “механікою” або з семиступінчастим “роботом” DSG.

Kamiq може комплектуватися чотирициліндровим дизельним двигуном об’ємом 1,6 літра. Потужність агрегату становить 115 к. с. і 250 Нм крутного моменту. У деяких країнах запропонують газову версію Kamiq з 1,0-літровим мотором G-Tec (90 к. с.) І шестиступінчастою механічною коробкою передач.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook