X

Новий Mercedes-Benz CLA перетворився в Shooting Brake

Фото: Daimler AG

Компанія Mercedes-Benz представила нову модифікацію моделі CLA другого покоління, що отримала назву Shooting Brake. Публічна прем’єра п’ятидверного автомобіля, який отримав ряд технологій від флагманського S-Class, відбулася в рамках Женевського автосалону.

Новий Mercedes-Benz CLA Shooting Brake побудований на модернізованій платформі MFA, яка використовувалася на однойменному попереднику. Шасі стало більш міцним, але при цьому дозволило знизити рівень шумів і вібрацій в автомобілі.

Довжина нового універсала склала 4688 мм, що на 48 мм довше CLA Shooting Brake першого покоління. Ширина і висота зменшилася на 33 і 2 мм – до 1999 і 1442 мм відповідно. Розмір колісної бази виріс на 30 мм – до 2729 мм, а об’єм багажного відділення збільшився на 10 л – до 505 літрів.

Новий Mercedes-Benz CLA Shooting Brake отримав інформаційно-розважальний комплекс MBUX з розпізнаванням голосових команд. У список доступного обладнання увійшли системи напівавтоматичного управління, що дебютували на флагманській моделі S-Class.

Так, вдосконалена система камер і радарів здатна відстежувати дорожні ситуації на дистанції до 500 метрів. Наприклад, електроніка зможе самостійно скорегувати швидкість руху по мірі прибуття до складних розв’язок, перехресть, або дорожніх заторів.

На момент старту продажів новий Mercedes-Benz CLA Shooting Brake буде пропонуватися з єдиною дволітровою турбированною «четвіркою» потужністю 225 к. с., що працює в парі з семиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями і системою повного приводу. Надалі лінійку поповнять інші бензинові та дизельні агрегати.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post