Автоновини Женева-2019

Новий гіперкар Bugatti став найдорожчим автомобілем в світі

Фото: Autoexpress / Bugatti

Компанія Bugatti представила на Женевському автосалоні унікальний гіперкар La Voiture Noire, побудований в єдиному екземплярі. Вартість новинки склала 11 млн євро. Тоді як з урахуванням податків машина може обійтися покупцеві в 16,5 млн євро. Такий цінник робить купе найдорожчим новим автомобілем в світі.

Особливий гіперкар випущений в рамках святкування 110-річного ювілею французької марки, заснованої Етторе Бугатті в 1909 році. При цьому сам автомобіль присвятили знаковій моделі Bugatti Type 57 SC Atlantic 1936 року випуску.

La Voiture Noire створений на базі гіперкара Chiron, але при цьому відрізняється від свого «донора» більш вираженою радіаторною решіткою, перенесеними на передні крила головними фарами іншої форми, а також повністю іншою задньою частиною кузова з шістьма патрубками випускної системи.

Bugatti La Voiture Noire укомплектований тим же восьмилітровим двигуном W16 з чотирма турбінами, віддача якого поки не називається. Передбачається, що агрегат видає ті ж 1500 к. с. і 1600 Нм крутного моменту.

Наприклад, цей мотор дозволяє «Широну» прискорюватися з місця до першої «сотні» за 2,5 секунди. Максимальна швидкість примусово обмежена 420 км на годину. Для відключення обмежувача потрібен спеціальний ключ – в такому випадку заявлена ??«максималка» складає 485 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook