Автоновини Женева-2019

Aston Martin створив свій перший електричний кросовер

Фото: Autocar / Aston Martin

Aston Martin розсекретив концептуальний електричний кросовер Lagonda All-Terrain. Прем’єра автомобіля відбулася на Женевському автосалоні. Автомобіль покликаний дати уявлення про перші серійні моделі суббренда Lagonda британського автовиробника.

Виробництво машини почнеться у 2022 році в Сент-Атан (Уельс). Потужності цього заводу, на відміну від майданчика в Гейдоне, дозволять Aston Martin випускати великі автомобілі.

Як заявив керівник англійської марки Енді Палмер, він не вважає, що розкішний кросовер буде конкурувати з Rolls-Royce Cullinan і Bentley Bentayga. За словами топ-менеджера, новинка призначається для технічних фахівців, яких «частіше можна побачити за кермом Tesla».

Дизайн новинки отримав риси концептуального седана Lagonda Vision, який показали в Женеві в тому році. Кросовер комплектується матовим хромованим елементом спереду, що об’єднує головні фари, а також камерами, які заміняють традиційні зовнішні дзеркала. У салоні автомобіля з’явилися цифрова приладова панель і великий сенсорний дисплей мультимедійної системи.

Комплект літій-іонних батарей у кросовера знаходиться під підлогою. Технічні характеристики моделі поки не називаються. За неофіційними даними, автомобіль отримає два електродвигуни, встановлених на кожну з осей. Запас ходу у серійної версії складе близько 650 кілометрів.

Товарна версія All-Terrain, яка з’явиться в 2021 році стане першим серійним автомобілем, випущеним під брендом Lagonda. Надалі британці планують розширювати лінійку розкішних електрокарів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook