Автоновини

Volvo знизить максимальну швидкість всіх своїх автомобілів до 180 км / год

Фото: Volvo

З 2020 року всі нові автомобілі Volvo будуть обладнані обмежувачем максимальної швидкості, який не дозволить їздити швидше 180 км на годину. Про це повідомляє прес-служба шведської марки.

Рішення пересунути електронний обмежувач «максималки» з позначки з 250 км / г на 180 км / г пов’язано з реалізацією програми Vision 2020. Основна мета стратегії полягає в зведенні до мінімуму можливості загибелі, або отримання серйозної травми в автомобілі Volvo.

У компанії посилаються на дані Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США, згідно з якими більше однієї чверті всіх фатальних аварій відбувається через недотримання швидкісного режиму.

У Volvo також заявили про намір розробити «розумну» систему обмеження максимальної швидкості, яка буде працювати на основі даних про так звані «геозони» – віртуальні довільно обмежені ділянки на карті. Наприклад, система зможе автоматично задіяти швидкісний ліміт на вулицях, де розташовані школи, лікарні та інші соціальні установи.

Нарешті, шведи розроблять системи нового покоління, які зможуть контролювати ступінь уваги і втоми водія, а також виявляти алкогольне або наркотичне сп’яніння.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook