Автоновини Женева-2019

Seat представив перший серійний електрокар

Фото: Seat

Компанія Seat розсекретила свій перший електричний хетчбек під назвою el-Born. Публічна прем’єра автомобіля відбудеться на автосалоні в Женеві. Серійне виробництво новинки налагодять в 2020 році на заводі в Цвіккау (Німеччина).

Свою назву електрокар отримав на честь фешенебельного району в центрі Барселони. Автомобіль побудували на модульній архітектурі MEB концерну Volkswagen, яка була спеціально розроблена для майбутніх повністю електричних машин марок Audi, VW, Skoda і Seat. Дизайн іспанського електрокара багато в чому повторює хетчбек I.D. – першого товарного представника «зеленої» лінійки «Фольксвагена».

Машина комплектується 20-дюймовими колісними дисками, спойлером і дифузором У салоні автомобіля встановлена ??віртуальна приладова панель, а також 10-дюймовий дисплей мультимедійної системи.

«Концепція el-Born втілює в собі технології і філософію дизайну, які допоможуть нам вирішувати завдання, з якими ми зіткнемося в майбутньому», – заявив президент Seat Лука де Мео.

Новинка отримала електромотор потужністю 204 к.с. і акумулятор ємністю 62 кВт ? год. Запас ходу у задньопривідного хетчбека складає 420 кілометрів. До «сотні» машина може розігнатися за 7,5 секунд. Зарядити батарею на 80% можна за 47 хвилин.

На Женевському автосалоні також відбудеться прем’єра концептуального електрокара Seat Minimo. Дизайн прототипу нагадує квадроцикл. Новинка оснащена системою безпілотного керування четвертого рівня і може використовуватися в якості автомобіля каршерінга.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook