Автоновини

Smart показав електрокар Forease для поганої погоди

Фото: Daimler AG

Компанія Smart представила нову версію свого концептуального електрокара Forease. Новинка отримала назву Forease + і на відміну від свого попередника отримала дах яскраво-оранжевого кольору, покритий м’яким матеріалом. Таким чином, нова версія автомобіля підходить для їзди під дощем.

Дах при бажанні можна зняти зусиллями однієї людини. При цьому у машини як і раніше відсутні бічні стекла. У компанії вважають, що таким чином водій зможе «насолоджуватися вільною їздою».

Електричний кабріолет побудований на базі EQ Fortwo Cabrio. Дизайн машини отримав риси Crossblade (2001 р.) і Forspeed (2011 р). Автомобіль оснащується світлодіодною оптикою, дифузором, 18-дюймовими колісними дисками і тривимірними ліхтарями. У салоні прототипу встановлено незвичайне рульове колесо, що нагадує штурвал літака.

Технічні характеристики електрокара невідомі. Звичайний Forease оснащується електромотором з віддачею 82 кінські сили. Запас ходу у концепту становить близько 160 км. До «сотні» автомобіль може розігнатися за 11,4 секунди. Максимальна швидкість – 130 км на годину.

Серійної версії Forease не планується. Однак раніше стало відомо, що після 2020 року компанія Smart стане повністю електричним брендом. Через два роки німецька марка буде продавати тільки автомобілі, оснащені «зеленими» двигунами. На даний момент Smart вже припинив продавати автомобілі з бензиновими двигунами в Північній Америці.

Концерн Daimler має намір інвестувати в підприємство Smart у французькому Амбахе 500 млн євро. Ця сума піде на модернізацію заводу, де в тому числі налагодять випуск компактного електрокара Mercedes-Benz EQA.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook